Zmiana ceny obiadów od 1.01.2023 roku Cena obiadu dla ucznia: Deklaracja zapisu dziecka na obiady – (pobierz) Płatność za obiady do 10 każdego miesiąca na stołówce szkolnej lub na konto stołówki szkolnej 18 8788 0009 2009 0029 9853 0002 podając obowiązkowo: – imię i nazwisko dziecka, klasę |
PRZED WPŁATĄ KWOTY ZA OBIADY PROSZĘ O TELEFON NA STOŁÓWKĘ W CELU USTALENIA ILOŚCI ODPISÓW
NIEOBECNOŚCI NA OBIEDZIE PROSZĘ ZGŁASZAĆ POD TEL. 43 6712000 do godziny 9.00
Odpis od dnia następnego.
PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY ZA OBIADY
Brak wpłaty w terminie powoduje wstrzymanie wydawania obiadów
Cena obiadów we październiku
dla zerówki (dodatkowy obiad 14 i 31)
CAŁY OBIAD 23 x 5,00 zł = 115,00 zł
DRUGIE DANIE 23 x 4,00 zł = 92,00 zł
ZUPA 23 x 1,00 zł = 23,00 zł
dla klas 1-8
CAŁY OBIAD 21 x 5,00 zł = 105,00 zł
DRUGIE DANIE 21 x 4,00 zł = 84,00 zł
ZUPA 21 x 1,00 zł = 21,00 zł
PONIEDZIAŁEK 07.10.2024
– zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (1,9,7)
(wywar drobiowy, włoszczyzna, fasolka szparagowa, brukselka, mąka, śmietana 12%, ziemniaki, przyprawy naturalne)
– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)
– spaghetti po bolońsku (1, 3, 9) (mięso mielone wieprzowe, makaron spaghetti, mąka, przecier pomidorowy, włoszczyzna, przyprawy naturalne)
– sok 100% wieloowocowy (Sante)
WTOREK 08.10.2024
– zalewajka z ziemniakami (1,7,9)
(wywar na wędzonce, śmietana 12%, barszcz biały (zakwas) mąka, ziemniaki, przyprawy naturalne)
– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)
– potrawka drobiowa w sosie (1, 9) (filet z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, por, mąka, mąka
– ryż
– ogórek kiszony
ŚRODA 09.10.2024
– barszcz czerwony z ziemniakami (1, 7, 9)
(wywar mięsny, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, śmietana 12%, mąka, cukier, przyprawy naturalne)
– pierogi z owocami i sosem jogurtowo śmietanowym (1, 3) (jabłko, brzoskwinia, śmietana 18%, jogurt naturalny, ziemniaki, mąka, jaja, olej, cukier)
– mus jabłkowo-bananowy
CZWARTEK 10.10.2024
– zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (7, 9)
(wywar drobiowy, włoszczyzna, śmietana 12%, ziemniaki, ogórki kiszone, przyprawy naturalne, natka pietruszki)
– fasolka po bretońsku (1) (fasola Jaś, kiełbasa cienka, boczek, przecier pomidorowy, mąka, przyprawy naturalne)
– bułka (1) (mąka pszenna, sól, drożdże)
– sok 100% jabłkowy (Sante)
PIĄTEK 11.10.2024
– zupa pomidorowa z ryżem i zieleninką (1,7, 9)
(wywar mięsny, włoszczyzna, śmietana 12%, ryż, przyprawy naturalne, koncentrat pomidorowy 30%, natka pietruszki)
– ziemniaki z koperkiem
– ryba w panierce (4) (filety z mintaja, mąka, olej, woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne)
– surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka (kapusta kiszona, marchewka, jabłko, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek)
Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie.
Informacje o składzie potraw na stołówce Szkoły Podstawowej
Potrawy poddawane są obróbce termicznej w piecu konwekcyjno-parowym
HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW:
10.50 – 11.05 – klasy Ia, Ib, IIa, IIb
11.10 – 11.35 – klasy 0a, 0b
11.45 – 12.00 – klasy IIIa, IIIb, IVa, IVb, Va
12.45 – 13.00 – klasy VIa, VIb, VIIa, VIIb, VIIIa, VIIIb
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i produkty pochodne
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne