Stołówka

Zmiana ceny obiadów od 1.01.2023 roku

Cena obiadu dla ucznia:
– cały obiad 5,00 zł
– pierwsze danie 1,00 zł,
– drugie danie 4,0 zł

Deklaracja zapisu dziecka na obiady –  (pobierz)

Płatność za obiady do 10 każdego miesiąca  na stołówce szkolnej lub na konto stołówki szkolnej 

18 8788 0009 2009 0029 9853 0002 podając obowiązkowo:

– imię i nazwisko dziecka, klasę

PRZED WPŁATĄ KWOTY ZA OBIADY PROSZĘ O TELEFON NA STOŁÓWKĘ W CELU USTALENIA ILOŚCI ODPISÓW

NIEOBECNOŚCI NA OBIEDZIE PROSZĘ ZGŁASZAĆ  POD TEL.  43 6712000 do godziny 9.00

Odpis od dnia następnego.

PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY ZA OBIADY

Brak wpłaty w terminie powoduje wstrzymanie wydawania obiadów

Cena obiadów we październiku

dla zerówki (dodatkowy obiad 14 i 31)

  CAŁY OBIAD      23 x 5,00 zł = 115,00 zł

DRUGIE DANIE   23 x 4,00 zł = 92,00 zł

ZUPA                    23 x 1,00 zł = 23,00 zł

dla klas 1-8

CAŁY OBIAD     21 x 5,00 zł = 105,00 zł

DRUGIE DANIE   21 x 4,00 zł = 84,00 zł

ZUPA                    21 x 1,00 zł = 21,00 zł

 

PONIEDZIAŁEK         07.10.2024

– zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (1,9,7)

   (wywar drobiowy, włoszczyzna, fasolka szparagowa, brukselka, mąka, śmietana 12%, ziemniaki, przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

– spaghetti po bolońsku  (1, 3, 9) (mięso mielone wieprzowe, makaron spaghetti, mąka, przecier pomidorowy, włoszczyzna, przyprawy naturalne)

– sok 100% wieloowocowy (Sante)

WTOREK                             08.10.2024                                              

– zalewajka  z ziemniakami (1,7,9)

(wywar na wędzonce, śmietana 12%, barszcz biały (zakwas) mąka,  ziemniaki, przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

– potrawka drobiowa w sosie (1, 9) (filet z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, por, mąka, mąka

– ryż

– ogórek kiszony                                     

ŚRODA                           09.10.2024                                      

– barszcz czerwony z ziemniakami (1, 7, 9)

(wywar mięsny, włoszczyzna,  buraki, ziemniaki, śmietana 12%, mąka, cukier, przyprawy naturalne)

– pierogi z owocami  i sosem jogurtowo śmietanowym (1, 3) (jabłko, brzoskwinia, śmietana  18%, jogurt naturalny, ziemniaki, mąka, jaja, olej, cukier)

– mus jabłkowo-bananowy

CZWARTEK        10.10.2024                  

– zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (7, 9)

  (wywar drobiowy, włoszczyzna, śmietana 12%, ziemniaki, ogórki kiszone, przyprawy naturalne,  natka pietruszki)

– fasolka po bretońsku (1) (fasola Jaś, kiełbasa cienka, boczek, przecier pomidorowy, mąka, przyprawy naturalne)

– bułka (1) (mąka pszenna, sól, drożdże)

– sok 100% jabłkowy (Sante)

PIĄTEK                  11.10.2024                   

 – zupa pomidorowa z ryżem i zieleninką (1,7, 9)

  (wywar mięsny, włoszczyzna, śmietana 12%, ryż, przyprawy naturalne, koncentrat pomidorowy 30%, natka pietruszki)

– ziemniaki  z koperkiem

– ryba w panierce (4) (filety z mintaja, mąka, olej, woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne)

– surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka (kapusta kiszona, marchewka, jabłko, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek)

 

   Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie.

Informacje o składzie potraw na stołówce Szkoły Podstawowej

Potrawy poddawane są obróbce  termicznej w piecu konwekcyjno-parowym

     

HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW:

10.50 – 11.05 – klasy Ia, Ib, IIa, IIb

11.10 – 11.35 – klasy 0a, 0b

11.45 – 12.00 – klasy IIIa, IIIb, IVa, IVb, Va

12.45 – 13.00 – klasy VIa, VIb, VIIa, VIIb, VIIIa, VIIIb

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i produkty pochodne
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

 

Komentowanie jest wyłączone.