Stołówka

Zmiana ceny obiadów od 1.01.2023 roku

Cena obiadu dla ucznia:
– cały obiad 5,00 zł
– pierwsze danie 1,00 zł,
– drugie danie 4,0 zł

Deklaracja zapisu dziecka na obiady –  (pobierz)

Płatność za obiady do 10 każdego miesiąca  na stołówce szkolnej lub na konto stołówki szkolnej 

18 8788 0009 2009 0029 9853 0002 podając obowiązkowo:

– imię i nazwisko dziecka, klasę

Deklaracje uczniów na obiady, będą przyjmowane w formie papierowej do 7.09.2023 r. (do godz. 13.00) 

Deklaracja zapisu dziecka na obiady –  do pobrania

– uczniowie klas 0 – III oddają deklaracje wychowawcom

– uczniowie klas IV-VIII oddają deklaracje na przerwach obiadowych na stołówce podczas przerw obiadowych 11.45 i 12.45 lub wychowawcom

Obiady wydawane będą od 11.09.2023 (poniedziałek)

Płatność za obiady (do 20.09)  na stołówce szkolnej lub na konto stołówki szkolnej 18 8788 0009 2009 0029 9853 0002 podając obowiązkowo:

– imię i nazwisko dziecka, klasę

Cena obiadów we wrześniu

CAŁY OBIAD      15 x 5,0 zł = 75,00 zł

DRUGIE DANIE 15 x 4,0 zł = 60,00 zł

ZUPA     15 x 1,0 zł = 15,00 zł

PRZED WPŁATĄ KWOTY ZA OBIADY PROSZĘ O TELEFON NA STOŁÓWKĘ W CELU USTALENIA ILOŚCI ODPISÓW

 

NIEOBECNOŚCI NA OBIEDZIE PROSZĘ ZGŁASZAĆ  POD TEL.  43 6712000 do godziny 9.00

Odpis od dnia następnego.

PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY ZA OBIADY

Brak wpłaty w terminie powoduje wstrzymanie wydawania obiadów

 

PIĄTEK                  15.09.2023                  

– zupa owocowa z makaronem (1,3) (owoce mieszane, śmietana, mąka)

– jako sadzone (3) (jajko kurze, olej, przyprawy naturalne)

– ziemniaki z koperkiem

– fasolka szparagowa

PONIEDZIAŁEK                     18.09.2023              

– zalewajka  z ziemniakami (1,7,9)

(wywar na wędzonce, śmietana 12%, barszcz biały (zakwas) mąka,  ziemniaki, przyprawy naturalne)

– gulasz mięsno warzywny (1) (mięso wieprzowe od szynki, warzywa, olej, przyprawy naturalne)

– ryż

– sok 100% wieloowocowy (Wosanka)

WTOREK                                            19.09.2023                   

– zupa ryżanka z zieleninką  (7,9)

 (wywar drobiowy, włoszczyzna, ryż , przyprawy naturalne)

– kotlet mielony (1,3) (mięso wieprzowe, jajka, bułka, bułka tarta, cebula, olej, przyprawy naturalne)

– ziemniaki

– surówka z kapusty kiszonej i marchewki i jabłka

ŚRODA                                                 20.09.2023   

– zupa kalafiorowa z ziemniakami (1,7,9)

  (wywar drobiowy, włoszczyzna, śmietana 12%, mąka, ziemniaki, kalafior, przyprawy naturalne)

– makaron z musem jogurtowym-owocowym (1, 7) (makaron,  śmietana 12%, jogurt naturalny, cukier)

– sok 100% jabłkowy (Wosanka)

CZWARTEK                                      21.09.2023                  

– zupa buraczkowa z ziemniakami (1, 7, 9)

(wywar mięsny, włoszczyzna,  buraki, ziemniaki, śmietana 12%, mąka, cukier, przyprawy naturalne)

– kasza jęczmienna (1)

– mięso w sosie (1) (mięso wieprzowe od szynki, mąka, przyprawy naturalne)

– ogórek kiszony

PIĄTEK                                                22.09.2023                 

– zupa pomidorowa z makaronem i zieleninką (1,7, 9)

  (wywar mięsny, włoszczyzna, śmietana 12%, makaron, przyprawy naturalne, koncentrat pomidorowy 30%, natka pietruszki)

– ryba w panierce (4) (filety z mintaja, mąka, olej, woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne)

– ziemniaki z koperkiem

– brokuł

– sok 100% wieloowocowy (Wosanka)

 

Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie.

Informacje o składzie potraw na stołówce Szkoły Podstawowej

Potrawy poddawane są obróbce  termicznej w piecu konwekcyjno-parowym

     

HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW:

10.50 – 11.05 – klasy – klasy Ia, Ib, IIa, IIb

11.10 – 11.35 – klasy – klasy 0a, 0b

11.45 – 12.00 – klasy – klasy IIIa, IIIb, IVa, Va, Vb

12.45 – 13.00 – klasy – klasy VIa, VIb, VIIa, VIIb, VIIIa

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i produkty pochodne
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

 

Komentowanie jest wyłączone.