Stołówka

Deklaracja zapisu dziecka na obiady –  (pobierz)

Płatność za obiady do 10 każdego miesiąca  na stołówce szkolnej lub na konto stołówki szkolnej 

18 8788 0009 2009 0029 9853 0002 podając:

– imię i nazwisko dziecka, klasę

PRZED WPŁATĄ KWOTY ZA OBIADY PROSZĘ O TELEFON NA STOŁÓWKĘ W CELU USTALENIA ILOŚCI ODPISÓW:

 Cena obiadów w listopadzie

CAŁY OBIAD 19 x 3,5 zł = 66,50 zł

DRUGIE DANIE    19 x 2,8 zł = 53,20 zł

ZUPA  19  x 0,7 zł = 13,30 zł

 

NIEOBECNOŚCI NA OBIEDZIE PROSZĘ ZGŁASZAĆ  POD TEL.  43 6712000 do godziny 13.00

PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY ZA OBIADY

Brak wpłaty w terminie powoduje wstrzymanie wydawania obiadów

 

PONIEDZIAŁEK                                             29.11.2021                    

– zupa ogórkowa z ryżem i natką pietruszki (1,7, 9)

  (wywar drobiowy, włoszczyzna, śmietana 12%, ziemniaki, ogórki kiszone, przyprawy naturalne,  natka pietruszki)

– mięso w sosie (1) (mięso wieprzowe od szynki, mąka, przyprawy naturalne)

ziemniaki

– surówka z selera (seler, marchew, oliwa z oliwek, przyprawy naturalne)

WTOREK                                                           30.11.2021

– zupa kalafiorowa z ziemniakami (1,7,9)

  (wywar drobiowy, włoszczyzna, śmietana 12%, mąka, ziemniaki, kalafior, przyprawy naturalne)

– kasza bulgur (1)

– pulpety w sosie (1,3) (mięso wieprzowe mielone, jajko, bułka mąka, przyprawy naturalne)

– ogórek kiszony

ŚRODA                                                                1.12.2021        

– zalewajka  z ziemniakami

(wywar na wędzonce, włoszczyzna, śmietana 12%,barszcz biały (zakwas) mąka,  ziemniaki, przyprawy naturalne)

– pierogi z serem (1,7,3) (ziemniaki, ser, mąka, jaja, olej, masło)

– mini marchewka gotowana

– sok 100% jabłkowy (Wosanka)

CZWARTEK                                                     2.12.2021                      

– zupa pomidorowa z makaronem i zieleninką (1,7, 9)

  (wywar mięsny, włoszczyzna, śmietana 12%, makaron, przyprawy naturalne, koncentrat pomidorowy 30%, natka pietruszki)

– ziemniaki  z koperkiem

– ryba w panierce (4) (filety z mintaja, mąka, olej, woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne)

– surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszone, marchew, jabłko, oliwa z oliwek)

PIĄTEK                                                              3.12.2021

– zupa buraczkowa z ziemniakami (1, 6, 7, 9)

(wywar mięsny, włoszczyzna,  buraki, ziemniaki, śmietana 12%, mąka, cukier, przyprawy naturalne)

– ryż z musem jogurtowym-śmietanowym (1, 3 ,7) (ryż,  śmietana 12%, jogurt naturalny)

– sok 100% wieloowocowy (Wosanka)

 

 

Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie.

Informacje o składzie potraw na stołówce Szkoły Podstawowej

Potrawy poddawane są obróbce  termicznej w piecu konwekcyjno-parowym

     

HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW:

godz. 10.50 – 11.05 – klasy Ia, Ib, IIa, 

godz. 11.10 – 11.35 – klasy 0a, 0b

godz. 11.45 – 12.00 – klasy IIIa, IIIb, IVa, IVb

godz. 12.45 – 13.00 – klasy Va, Vb, VIa, VIIa, VIIb, VIIc VIIIa, VIIIb

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i produkty pochodne
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

 

Komentowanie jest wyłączone.