Stołówka

Zmiana ceny obiadów od 1.01.2023 roku

Cena obiadu dla ucznia:
– cały obiad 5,00 zł
– pierwsze danie 1,00 zł,
– drugie danie 4,0 zł

Deklaracja zapisu dziecka na obiady –  (pobierz)

Płatność za obiady do 10 każdego miesiąca  na stołówce szkolnej lub na konto stołówki szkolnej 

18 8788 0009 2009 0029 9853 0002 podając obowiązkowo:

– imię i nazwisko dziecka, klasę

CENA OBIADÓW W MAJU:

DLA KLAS 0

CAŁY OBIAD        18 x 5,00 zł = 90,00 zł

DRUGIE DANIE    18 x 4,00 zł = 72,00 zł

ZUPA                     18 x 1,00 zł = 18,00 zł

DLA KLAS 1-8

CAŁY OBIAD        15 x 5,00 zł = 75,00 zł

DRUGIE DANIE    15 x 4,00 zł = 60,00 zł

ZUPA                     15 x 1,00 zł = 15,00 zł

PRZED WPŁATĄ KWOTY ZA OBIADY PROSZĘ O TELEFON NA STOŁÓWKĘ W CELU USTALENIA ILOŚCI ODPISÓW

 

NIEOBECNOŚCI NA OBIEDZIE PROSZĘ ZGŁASZAĆ  POD TEL.  43 6712000 do godziny 9.00

Odpis od dnia następnego.

PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY ZA OBIADY

Brak wpłaty w terminie powoduje wstrzymanie wydawania obiadów

     

PIĄTEK                    26.05.2023                 

– zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (7, 9)

  (wywar drobiowy, włoszczyzna, śmietana 12%, ziemniaki, ogórki kiszone, przyprawy naturalne,  natka pietruszki)

– ryż z musem jogurtowo śmietanowym (1,7,3) (ryż, cukier, śmietana, jogurt naturalny)

– sok 100% jabłkowy (Wosanka)

PONIEDZIAŁEK         29.05.2023

– zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną (1, 7)

(wywar mięsny,  włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, mąka, śmietana 12%,  przyprawy naturalne)

– makaron z serem (1, 3, 6, 7) (makaron, ser twarogowy półtłusty, masło)

– sok 100% jabłkowy (Wosanka)

WTOREK                             30.05.2023                                    

zupa fasolowa  z ziemniakami i zieleninką  (1, 7, 9 )  

(wywar mięsny, włoszczyzna, mąka, ziemniaki, fasola, masło, przyprawy naturalne)

– pulpety w sosie (1,3) (mięso mielone, jajka, bułka, cebula, olej, przyprawy naturalne)

– kasza bulgur (1)

– surówka z selera, marchwi (seler, jabłko, marchewka, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek)

– sok 100% wieloowocowy (Wosanka)                                

ŚRODA                           31.05.2023                                       

zupa pomidorowa z zieleninką  (7, 9)

 (wywar drobiowy, włoszczyzna, ryż,  natka pietruszki, śmietana 12%, koncentrat pomidorowy,  przyprawy naturalne)

– gulasz mięsny (1) (mięso wieprzowe od szynki, mąka, przyprawy naturalne)

– kluski śląskie (1) (ziemniaki, woda, olej, sól, skrobia ziemniaczana, mąka)

– surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, jabłka i tuńczyka

CZWARTEK        1.06.2023                    

– zupa neapolitańska z makaronem (1,7,9)

(wywar mięsny, włoszczyzna, mąka, śmietana, serki topione)

– ziemniaki  z koperkiem

– udzik (filet z kurczaka, przyprawy naturalne)

– mizeria (7) (ogórek zielony, śmietana 12%, jogurt naturalny, przyprawy naturalne)

PIĄTEK                  2.06.2023                     

– zupa grochowa z ziemniakami i zieleninką (1, 7, 9)

(wywar na wędzonce, włoszczyzna, mąka, ziemniaki, groch łupany, masło, przyprawy naturalne)

– pampuchy z musem jogurtowo śmietanowym (1,7,3) (mąka, olej, drożdże, cukier, mleko, jaja, śmietana 12%, jogurt naturalny)

– sok 100% wieloowocowy (Wosanka)

 

 

Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie.

Informacje o składzie potraw na stołówce Szkoły Podstawowej

Potrawy poddawane są obróbce  termicznej w piecu konwekcyjno-parowym

     

HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW:

  • 10.50 – 11.05 – klasy Ia, Ib, IIa, IIb 
  • 11.10 – 11.35 – klasy 0a, 0b
  • 11.45 – 12.00 – klasy IIIa, IVa, IVb
  • 12.45 – 13.00 – klasy Va, Vb, VIa, VIb, VIIa, VIIIa, VIIIb, VIIIc

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i produkty pochodne
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

 

Komentowanie jest wyłączone.