Stołówka

Zmiana ceny obiadów od 1.01.2023 roku

Cena obiadu dla ucznia:
– cały obiad 5,00 zł
– pierwsze danie 1,00 zł,
– drugie danie 4,0 zł

Deklaracja zapisu dziecka na obiady –  (pobierz)

Płatność za obiady do 10 każdego miesiąca  na stołówce szkolnej lub na konto stołówki szkolnej 

18 8788 0009 2009 0029 9853 0002 podając obowiązkowo:

– imię i nazwisko dziecka, klasę

CENA OBIADÓW W CZERWCU:

CAŁY OBIAD     14 x 5,00 zł = 70,00 zł

DRUGIE DANIE   14 x 4,00 zł = 56,00 zł

ZUPA                    14 x 1,00 zł = 14,00 zł

Płatność za obiady do 10.06.2024

na konto 18 8788 0009 2009 0029 9853 0002

PRZED WPŁATĄ KWOTY ZA OBIADY PROSZĘ O TELEFON NA STOŁÓWKĘ W CELU USTALENIA ILOŚCI ODPISÓW

NIEOBECNOŚCI NA OBIEDZIE PROSZĘ ZGŁASZAĆ  POD TEL.  43 6712000 do godziny 9.00

Odpis od dnia następnego.

PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY ZA OBIADY

Brak wpłaty w terminie powoduje wstrzymanie wydawania obiadów

PONIEDZIAŁEK         10.06.2024

– barszcz ukraiński ziemniakami (1,7,9)

  (wywar drobiowy, włoszczyzna, śmietana 12%, mąka, ziemniaki, buraki, przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

– makaron z serem (1, 7, 10) (makaron,  ser biały cukier)

– sok 100% jabłkowy (Sante)

WTOREK              11.06.2024       

-zupa brokułowa z ziemniakami (1, 7, 9)

(wywar mięsny, włoszczyzna,  brokuł, ziemniaki, śmietana 12%, mąka, cukier, przyprawy naturalne)

– pulpet w sosie (1, 3) (mięso wieprzowe, jajka, bułka, cebula, olej, przyprawy naturalne)

– kasza bulgur (1)

– surówka z ogórka kiszonego, marchwi, jabłka i tuńczyka (4) (ogórek kiszony, marchewka, jabłko, tuńczyk, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek)

ŚRODA   12.06.2024                   

– rosół z makaronem (1,7,9, 10)

(wywar drobiowy, włoszczyzna, makaron ,natka pietruszki)

ziemniaki

– nugetsy (filet z kurczaka, przyprawy naturalne)

– fasolka szparagowa

CZWARTEK        13.06.2024                                 

– zalewajka  z ziemniakami (1,7,9)

(wywar na wędzonce, śmietana 12%, barszcz biały (zakwas) mąka,  ziemniaki, przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

– gulasz mięsno warzywny (1) (mięso wieprzowe od szynki, warzywa, olej, przyprawy naturalne)

– ryż

– sok 100% jabłkowy (Sante)

PIĄTEK                  14.06.2024                              

– zupa owocowa z makaronem (1, 3)

   (owoce mieszane, śmietana, mąka)

– jajko sadzone(3) (jajko kurze, olej, przyprawy naturalne)

pietruszki)

– ziemniaki z koperkiem

  Surówka z białej kapusty(kapusta, marchewka, jabłko, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek

 

  Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie.

Informacje o składzie potraw na stołówce Szkoły Podstawowej

Potrawy poddawane są obróbce  termicznej w piecu konwekcyjno-parowym

     

HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW:

10.50 – 11.05 – klasy – klasy Ia, Ib, IIa, IIb

11.10 – 11.35 – klasy – klasy 0a, 0b

11.45 – 12.00 – klasy – klasy IIIa, IIIb, IVa, Va, Vb

12.45 – 13.00 – klasy – klasy VIa, VIb, VIIa, VIIb, VIIIa

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i produkty pochodne
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

 

Komentowanie jest wyłączone.