Stołówka

PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY ZA OBIADY        

          

PONIEDZIAŁEK      16.09.2019             

 – zupa krupnik z kaszy z ziemniakami  i natką pietruszki (1,9)

   (wywar drobiowy, włoszczyzna,  ziemniaki, kasza jęczmienna, przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

– spaghetti po bolońsku  (1, 3, 9) (mięso mielone wieprzowe, makaron spaghetti, mąka, przecier pomidorowy, włoszczyzna, papryka, przyprawy naturalne)

–  sok 100% jabłkowy (Wosanka) 

                   WTOREK           17.09.2019                       

– zupa ogórkowa z ryżem i natką pietruszki (1,7, 9)

  (wywar drobiowy, włoszczyzna, śmietana 12%, ryż, ogórki kiszone, przyprawy naturalne,  natka pietruszki)

– ziemniaki z koperkiem

– jajko sadzone (3) (jajko kurze, olej, przyprawy naturalne)

– mizeria (7) (ogórek, śmietana 12%, jogurt naturalny, przyprawy naturalne)

– woda

                   ŚRODA       18.09.2019                      

 – zupa grochowa  z ziemniakami i zieleninką  (1, 7, 9 )

 (wywar na wędzonce, włoszczyzna, mąka, ziemniaki, groch łupany, masło, przyprawy naturalne )

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

– gulasz mięsno warzywny (1) (mięso wieprzowe od szynki, warzywa mrożone, mąka,  olej, przyprawy naturalne)

– ryż

– śliwka

– sok 100% wieloowocowy (Wosanka)

CZWARTEK         19.09.2019       

– zupa ryżanka  z  zieleninką  (1,9)

 (wywar drobiowy, włoszczyzna, ryż,  natka pietruszki,  przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

– ziemniaki

– ryba w panierce (4) (filety z mintaja, mąka, olej, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże)

– surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszone, marchew, jabłko, oliwa z oliwek)

– woda                  

PIĄTEK      20.09.2019

– barszcz czerwony z ziemniakami i zieleninką (1, 7, 9)

(wywar na wędzonce, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana 12%, mąka, buraczki, przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

– makaron z serem (1, 3, 6, 7) (makaron, ser twarogowy półtłusty, cukier, masło)

– jabłko

– sok 100% pomarańczowy (Wosanka)

 

 

 

 

 

 

Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie

Informacje o składzie potraw

na stołówce Szkoły Podstawowej w Dobroniu

CENA OBIADÓW WE WRZEŚNIU

CAŁY OBIAD 16 x 3,5 zł = 56,00 zł

DRUGIE DANIE 16 x 2,8 zł = 44,80 zł

ZUPA 16  x 0,7 zł = 11,20 zł

 Płatność za obiady do 10 każdego miesiąca

na stołówce Szkoły Podstawowej lub na konto

18 8788 0009 2009 0029 9853 0002

Brak wpłaty w terminie

powoduje wstrzymanie wydawania obiadów

NIEOBECNOŚCI DZIECI ZGŁASZAJĄ RODZICE

POD TEL. 6712000         

 

W tytule przelewu proszę podać:

    • klasę
    • imię i nazwisko
    • miesiąc

 

      •  

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i produkty pochodne
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

 

         
 

 

Komentowanie jest wyłączone.