Stołówka

Zmiana ceny obiadów od 1.01.2023 roku

Cena obiadu dla ucznia:
– cały obiad 5,00 zł
– pierwsze danie 1,00 zł,
– drugie danie 4,0 zł

Deklaracja zapisu dziecka na obiady –  (pobierz)

Płatność za obiady do 10 każdego miesiąca  na stołówce szkolnej lub na konto stołówki szkolnej 

18 8788 0009 2009 0029 9853 0002 podając obowiązkowo:

– imię i nazwisko dziecka, klasę

PRZED WPŁATĄ KWOTY ZA OBIADY PROSZĘ O TELEFON NA STOŁÓWKĘ W CELU USTALENIA ILOŚCI ODPISÓW

NIEOBECNOŚCI NA OBIEDZIE PROSZĘ ZGŁASZAĆ  POD TEL.  43 6712000 do godziny 9.00

Odpis od dnia następnego.

PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY ZA OBIADY

Brak wpłaty w terminie powoduje wstrzymanie wydawania obiadów

Cena obiadów w maju:

dla zerówki

CAŁY OBIAD     21 x 5,00 zł = 105,00 zł

DRUGIE DANIE  21 x 4,00 zł = 84,00 zł

  ZUPA                    21 x 1,00 zł = 21,00 zł

dla klas 1-8

CAŁY OBIAD     17 x 5,00 zł = 85,00 zł

DRUGIE DANIE  17 x 4,00 zł = 68,00 zł

  ZUPA                    17 x 1,00 zł = 17,00 zł

 

PONIEDZIAŁEK         12.05.2025

– zupa meksykańska z ziemniakami (1, 6) (wywar mięsny, fasola czerwona, kukurydza, pomidory, włoszczyzna, przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

– placki ziemniaczane  (ziemniaki, cebula, oliwa z oliwek, mąka, przyprawy naturalne)

– gulasz mięsny (1) (mięso wieprzowe od szynki, mąka, olej,  przyprawy naturalne)

– surówka z selera, marchwi i jabłka (seler, jabłko, marchewka, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek)

– sok 100% jabłkowy (Sante)

WTOREK                             13.05.2025                   obiad dla zerówki i świetlicy                  

– barszcz czerwony z ziemniakami i natką pietruszki (1, 7, 9)

(wywar mięsny, włoszczyzna,  buraki, ziemniaki, śmietana 12%, mąka, cukier, przyprawy naturalne)

– potrawka drobiowa w sosie (1, 9) (filet z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, por, mąka, mąka

– kasza jęczmienna (1)

surówka z białej kapusty (kapusta, marchewka, jabłko, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek)                                   

ŚRODA                           14.05.2025          obiad dla zerówki i świetlicy                           

– zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (1,9,7)

   (wywar drobiowy, włoszczyzna, fasolka szparagowa, brukselka, mąka, śmietana 12%, ziemniaki, przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1,7)

– spaghetti po bolońsku  (1, 3, 9) (mięso mielone wieprzowe, makaron spaghetti, mąka, przecier pomidorowy, włoszczyzna, przyprawy naturalne)

– sok 100% jabłkowy (Wosana)

CZWARTEK              15.05.2025       obiad dla zerówki i świetlicy

 – zupa szczawiowa z makaronem (1,7,9)

 (szczaw, makaron, marchew, seler, pietruszka, porcja rosołowa, schab kości, śmietana 12%, mąka pszenna, por)

– ryż z prażonym jabłkiem i śmietaną (ryż, cukier, śmietana, jabłko prażone)

– sok 100% wieloowocowy (Sante)

 PIĄTEK                  16.05.2025                     

zupa pomidorowa z ryżem i zieleninką  (7, 9)

 (wywar drobiowy, włoszczyzna, ryż ,  natka pietruszki, śmietana 12%, koncentrat pomidorowy,  przyprawy naturalne)

ziemniaki z koperkiem

– ryba w cieście (1,4) (filet z mintaja, mąka, olej, woda, skrobia ziemniaczane, przyprawy naturalne)

– surówka z kiszonej kapusty marchewki i jabłka (kiszona kapusta, marchewka, jabłko, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek)

 

                      Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie.

             Informacje o składzie potraw na stołówce Szkoły Podstawowej

                 Potrawy poddawane są obróbce  termicznej w piecu konwekcyjno-parowym

     

HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW:

10.50 – 11.05 – klasy Ia, Ib, IIa, IIb

11.10 – 11.35 – klasy 0a, 0b

11.45 – 12.00 – klasy IIIa, IIIb, IVa, IVb, Va

12.45 – 13.00 – klasy VIa, VIb, VIIa, VIIb, VIIIa, VIIIb

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i produkty pochodne
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

 

Komentowanie jest wyłączone.