Zmiana ceny obiadów od 1.01.2023 roku Cena obiadu dla ucznia: Deklaracja zapisu dziecka na obiady – (pobierz) Płatność za obiady do 10 każdego miesiąca na stołówce szkolnej lub na konto stołówki szkolnej 18 8788 0009 2009 0029 9853 0002 podając obowiązkowo: – imię i nazwisko dziecka, klasę |
CENA OBIADÓW W MAJU:
DLA KLAS 0
CAŁY OBIAD 18 x 5,00 zł = 90,00 zł
DRUGIE DANIE 18 x 4,00 zł = 72,00 zł
ZUPA 18 x 1,00 zł = 18,00 zł
DLA KLAS 1-8
CAŁY OBIAD 15 x 5,00 zł = 75,00 zł
DRUGIE DANIE 15 x 4,00 zł = 60,00 zł
ZUPA 15 x 1,00 zł = 15,00 zł
PRZED WPŁATĄ KWOTY ZA OBIADY PROSZĘ O TELEFON NA STOŁÓWKĘ W CELU USTALENIA ILOŚCI ODPISÓW
NIEOBECNOŚCI NA OBIEDZIE PROSZĘ ZGŁASZAĆ POD TEL. 43 6712000 do godziny 9.00
Odpis od dnia następnego.
PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY ZA OBIADY
Brak wpłaty w terminie powoduje wstrzymanie wydawania obiadów
PIĄTEK 26.05.2023
– zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (7, 9)
(wywar drobiowy, włoszczyzna, śmietana 12%, ziemniaki, ogórki kiszone, przyprawy naturalne, natka pietruszki)
– ryż z musem jogurtowo śmietanowym (1,7,3) (ryż, cukier, śmietana, jogurt naturalny)
– sok 100% jabłkowy (Wosanka)
PONIEDZIAŁEK 29.05.2023
– zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną (1, 7)
(wywar mięsny, włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, mąka, śmietana 12%, przyprawy naturalne)
– makaron z serem (1, 3, 6, 7) (makaron, ser twarogowy półtłusty, masło)
– sok 100% jabłkowy (Wosanka)
WTOREK 30.05.2023
– zupa fasolowa z ziemniakami i zieleninką (1, 7, 9 )
(wywar mięsny, włoszczyzna, mąka, ziemniaki, fasola, masło, przyprawy naturalne)
– pulpety w sosie (1,3) (mięso mielone, jajka, bułka, cebula, olej, przyprawy naturalne)
– kasza bulgur (1)
– surówka z selera, marchwi (seler, jabłko, marchewka, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek)
– sok 100% wieloowocowy (Wosanka)
ŚRODA 31.05.2023
– zupa pomidorowa z zieleninką (7, 9)
(wywar drobiowy, włoszczyzna, ryż, natka pietruszki, śmietana 12%, koncentrat pomidorowy, przyprawy naturalne)
– gulasz mięsny (1) (mięso wieprzowe od szynki, mąka, przyprawy naturalne)
– kluski śląskie (1) (ziemniaki, woda, olej, sól, skrobia ziemniaczana, mąka)
– surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, jabłka i tuńczyka
CZWARTEK 1.06.2023
– zupa neapolitańska z makaronem (1,7,9)
(wywar mięsny, włoszczyzna, mąka, śmietana, serki topione)
– ziemniaki z koperkiem
– udzik (filet z kurczaka, przyprawy naturalne)
– mizeria (7) (ogórek zielony, śmietana 12%, jogurt naturalny, przyprawy naturalne)
PIĄTEK 2.06.2023
– zupa grochowa z ziemniakami i zieleninką (1, 7, 9)
(wywar na wędzonce, włoszczyzna, mąka, ziemniaki, groch łupany, masło, przyprawy naturalne)
– pampuchy z musem jogurtowo śmietanowym (1,7,3) (mąka, olej, drożdże, cukier, mleko, jaja, śmietana 12%, jogurt naturalny)
– sok 100% wieloowocowy (Wosanka)
Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie.
Informacje o składzie potraw na stołówce Szkoły Podstawowej
Potrawy poddawane są obróbce termicznej w piecu konwekcyjno-parowym
HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW:
- 10.50 – 11.05 – klasy Ia, Ib, IIa, IIb
- 11.10 – 11.35 – klasy 0a, 0b
- 11.45 – 12.00 – klasy IIIa, IVa, IVb
- 12.45 – 13.00 – klasy Va, Vb, VIa, VIb, VIIa, VIIIa, VIIIb, VIIIc
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i produkty pochodne
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne