Stołówka

Zmiana ceny obiadów od 1.01.2023 roku

Cena obiadu dla ucznia:
– cały obiad 5,00 zł
– pierwsze danie 1,00 zł,
– drugie danie 4,0 zł

Deklaracja zapisu dziecka na obiady –  (pobierz)

Płatność za obiady do 10 każdego miesiąca  na stołówce szkolnej lub na konto stołówki szkolnej 

18 8788 0009 2009 0029 9853 0002 podając obowiązkowo:

– imię i nazwisko dziecka, klasę

CENA OBIADÓW W LUTYM:

PRZED WPŁATĄ KWOTY ZA OBIADY PROSZĘ O TELEFON NA STOŁÓWKĘ W CELU USTALENIA ILOŚCI ODPISÓW:

 CAŁY OBIAD       14 x 5,00 zł = 70,00 zł

DRUGIE DANIE   14 x 4,00 zł = 56,00 zł

ZUPA                    14 x 1,00 zł = 14,00 zł

 

Płatność za obiady do 20.02.2024

na konto 18 8788 0009 2009 0029 9853 0002

PRZED WPŁATĄ KWOTY ZA OBIADY PROSZĘ O TELEFON NA STOŁÓWKĘ W CELU USTALENIA ILOŚCI ODPISÓW

NIEOBECNOŚCI NA OBIEDZIE PROSZĘ ZGŁASZAĆ  POD TEL.  43 6712000 do godziny 9.00

Odpis od dnia następnego.

PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY ZA OBIADY

Brak wpłaty w terminie powoduje wstrzymanie wydawania obiadów

 

PONIEDZIAŁEK         26.02.2024

– zupa kalafiorowa z ziemniakami (1,7,9)

  (wywar drobiowy, włoszczyzna, śmietana 12%, mąka, ziemniaki, kalafior, przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

– porcja mięsa w sosie (1) (mięso wieprzowe od szynki, mąka, przyprawy naturalne)

– makaron (1)

– ogórek kiszony

– sok 100% jabłkowy (Wosanka)

WTOREK              27.02.2024                                

– zupa ryżanka z zieleninką  (1,7,9)

 (wywar drobiowy, włoszczyzna, ryż , przyprawy naturalne)

ziemniaki

– kotlet mielony (1,3) (mięso wieprzowe, jajka, bułka, bułka tarta, cebula, olej, przyprawy naturalne)

– surówka z czerwonej kapusty (4) (czerwona kapusta, marchewka, jabłko, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek)

ŚRODA   28.02.2024                                 

– zupa neapolitańska z makaronem (1,7,9, 10)

(wywar mięsny, włoszczyzna, mąka, śmietana, serki topione)

– gulasz mięsny (1) (mięso wieprzowe od szynki, mąka, przyprawy naturalne)

– kluski śląskie (1) (ziemniaki, woda, olej, sól, skrobia ziemniaczana, mąka)

– surówka z selera, marchwi i jabłka (seler, jabłko, marchewka, przyprawy naturalne, oliwa z oliwek)

– sok 100% multiwitamina (Wosanka)

CZWARTEK        29.02.2024               

zupa pomidorowa z ryżem i zieleninką  (1, 7, 9)

 (wywar drobiowy, włoszczyzna, ryż,  natka pietruszki, śmietana 12%, koncentrat pomidorowy,  przyprawy naturalne)

– ryba w panierce (1, 4) (filety z mintaja, mąka, olej, woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy naturalne)

– ziemniaki z koperkiem

– brokuł na parze

– mus owocowy

PIĄTEK                  01.03.2024                 

– kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (1, 7, 9)

   (wywar drobiowy, włoszczyzna,  ziemniaki, kapusta biała, mąka, masło, przyprawy naturalne)

– pieczywo wieloziarniste i pszenne (1)

pietruszki)

– ryż z musem jogurtowo śmietanowym (1,7,3) (ryż, cukier, śmietana, jogurt naturalny)

– sok 100% jabłkowy (Wosanka)

 

Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie.

Informacje o składzie potraw na stołówce Szkoły Podstawowej

Potrawy poddawane są obróbce  termicznej w piecu konwekcyjno-parowym

     

HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW:

10.50 – 11.05 – klasy – klasy Ia, Ib, IIa, IIb

11.10 – 11.35 – klasy – klasy 0a, 0b

11.45 – 12.00 – klasy – klasy IIIa, IIIb, IVa, Va, Vb

12.45 – 13.00 – klasy – klasy VIa, VIb, VIIa, VIIb, VIIIa

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i produkty pochodne
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

 

Komentowanie jest wyłączone.